وبلاگ

10 فاکتور مهم برای احداث باغ هلو

نهال هلو

هلو یکی از انواع میوه سردرختی پرطرفدار تابستانه است. که به عنوان میوه مجلسی نیز به فروش می رسد. قیمت خوب این میوه در بازار، برخی از باغداران را ترغیب به احداث باغ هلو می کند. کشور ایران توان کافی برای احداث این باغ و تولید آن به صورت انبوه را دارد. اگر به دنبال خرید نهال هلو هستید، نهالستان آرال نهال در کنار شماست تا شما بهترین ها را تجربه کنید و نهال مد نظرتان را بالاترین کیفیت خریداری کنید.

خرید نهال هلو

این نهال در ارقام بسیاری متنوعی وارد بازار می شود. و این موضوع می تواند باغداران را در انتخاب رقم مناسب گیج کند. برای انتخاب رقم هلو دو فاکتور مهم را در نظر داشته باشید. اولی سلیقه شخصی خودتان و نیاز بازار است. شما باید برای اینکه از احداث باغ هلو به سود دهی برسید، رقمی را برای کاشت در باغ خود انتخاب کنید که محبوبیت بالایی را داشته باشد. دومی توجه به شرایط آب و هوایی منطقه شما است. اگر در منطقه شما با مشکل سرمازدگی بهاره مواجه هستید، انواع هلو زودگل و پیش رس را خریداری نکنید.

10 فاکتور مهم برای احداث باغ هلو

در ادامه به شرح این 10 موارد مهم می پردازیم . پس با ما همراه باشید.

نوع اقلیم کاشت

با توجه به حساسیتی که درختان هلو به سرمای فصل زمستان و زودگل بودن درختان، بهتر است در مناطقی با احتمال سرمازدگی در فصل بهاره کشت نشوند.
مناطقی با تابستان های گرم و زمستان هایی با دمای بیش از منفی 25 درجه سانتی گراد، بهترین شرایط رشدی را برای درختان هلو فراهم می سازند
نیاز سرمایی هلو برای رفع خواب زمستانه بین 400 تا 1000 ساعت دمای 7 درجه سانتی گراد می باشد.
وجود دمای متوسط بین 15 تا 25 درجه به درختان در بارآوری بهتر و داشتن میوه های درشت و مرغوب کمک می کند.

خاک مناسب برای کاشت

خاک مناسب برای کاشت هلو، خاک های لومی و شنی با زهکشی خوب هستند.
درخت هلو نسبت به خاک سنگین و مرطوب حساس است. پس آن ها را در اراضی سبک با زهکشی مناسب بکارید.
خاک های نسبتا اسیدی تا خنثی بالاترین کارایی و رشد را برای درختان هلو در باغ هلو را فراهم می سازد.
درخت هلو در برابر آهک زیاد در خاک و فلزات سنگین حساس بوده، پس نباید در خاک هایی دارای آهک فعال و خاک هایی که در گذشته باغ هلو وجود داشته، احداث نمود.
ریشه های هلو رشد عمیقی دارند. خاک باید حداقل تا عمق 1.5 متری کنده شود و محدودیتی برای رشد وجود نداشته باشد.

عرض جغرافیایی

در عرض جغرافیایی بالاتر، سرما باعث محدودیت کشت می شود.
در عرض جغرافیایی پایین تر نیز، سرمای منطقه برای رشد درختان مناسب نمی باشد.
درختان هلو اغلب بین عرض جغرافیایی 30 درجه شمالی و 40 درجه جنوبی کاشته می شوند.

آب

در باغ هلو درختان برای رشد و باردهی نیازمند به دریافت آب و باران کافی هستند. بخصوص در اراضی شنی و سبک همیشه باید آب کافی در اختیار گیاه باشد. ریشه های هلو نسبت به حالت غرقابی حساس هستند، پس در اراضی با خاک های سنگین و رسی، از آبیاری زیاد و خفگی ریشه خودداری کنید.
در مناطقی با میزان بارندگی سالانه بیش از 700 میلی متر، نیازی به آبیاری درختان هلو نمی باشد. در نتیجه آبیاری زیاد موجب تشدید عارضه زردی ناشی از آهک نیز می شود. همچنین به شوری آب هم حساس هستند.

نور

تابش مستقیم نور برای توسعه و تکامل رنگ قرمز میوه های هلو لازم و ضروری می باشد.

فواصل کاشت

برای فرم های پاکوتاه و متوسط در سیستم کشت مربعی، فاصله بین درختان 3*3 متر مربع برای احداث باغ هلو مناسب می باشد. برای درختان پا بلند با فواصل کشت 4*4 یا 4*5 و یا 5*5 متر مربع احداث نمایید.
نوجه: بعد از کاشت بذر هلو، 3 سال طول می کشد نهال شما رشد کند. تا شکوفه و میوه بدهد.
اگه به جای کاشت بذر از نهال هلو استفاده کنید، این فاصله کوتاه تر می شود و زودتر به نتیجه می رسید.

الگوی کشت

بهترین الگوی کشت برای درختان هلو روش های مربعی و مستطیلی می باشد.

شیب

در زمین هایی با شیب جنوبی، گلدهی سریعتر انجام شده، و محصول زودرس خواهد شد. البته در مناطقی که خطر سرمازدگی بهاره وجود دارد، شیب های شمالی برای کشت مناسب تر هستند.

انتخاب رقم مناسب

انتخاب بهترین رقم به عوامل مختلفی از جمله عمراقتصادی، باردهی، ارتفاع از سطح دریا، نیاز سرمایی، حداقل و حداکثر دمای قابل تحمل توسط درخت، کیفیت و ویژگی های محصول، بازار پسندی و … از فاکتورهای مهم برای انتخاب نهال برای احداث باع هلو می باشد.

طراحی باغ

در فرآیند طراحی باغ باید مواردی مانند مکانیابی، هموار بودن زمین، آزمایش و آماده سازی زمین، تقویت خاک و پیاده نمودن نقشه کاشت مد نظر قرار بگیرد.

هرس درختان هلو به چه روش انجام می گیرد؟

برای هرس می توان از 4 روش استفاده کرد. هرس باردهی، جوانسازی، تنک کردن و فرم دهی اصلی ترین روش های هرس کردن درخت هلو می باشد.هرس باردهی برای بالا بردن کیفیت و تعداد محصولات در دوران بلوغ درخت انجام می پذیرد.هرس جوانسازی برای اینکه عمر درخت را بیشتر می کند.
تنک کردن برای حذف بخشی از محصولات برای بالا بردن کیفیت دیگر میوه ها ست.
هرس فرم دهی هم برای فرم دهی به اسکلت درخت صورت می گیرد. با جستجو در گوگل می توانید فیلم نحوه هرس کردن درختان هلو را پیدا کرده و مشاهده کنید.

زمان چیدن میوه درخت هلو

زمان برداشت میوه هلو به نوع و نژاد هلو بستگی دارد.بعضی از انواع نژادها زودرس هستند، و در اواخر بهار و اوایل تابستان آماده برداشت هستند. اما برای برداشت گونه های دیررس باید تا فصل پاییز صبر کرد.

کلام آخر

کاشت درخت هلو متناسب با آب و هوای ایران، یکی از بهترین گزینه ها برای باغداری می باشد. کاشت درخت هلو نسبت به بعضی از درختان زودتر به برداشت در تناژ مناسب می رسد و دست باغداران را برای کشت انواع و ارقام هلو برای احداث باغ هلو باز گذاشته است.
شما می توانید جهت خرید و کاشت درخت هلو از کارشناسان و مشاوران مجموعه آرال نهال بهره ببرید و با آن ها در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *