نهال سنجد

نهال سنجد بدون نیاز به آبیاری زیاد و در آب و هوای خشک بهترین رشد را دارد. دارای عمری بسیار طولانی و مقاوم در برابر آلودگی، خشکسالی و باد است. کمترین هزینه نگهداری را دارد و باعث اشتغال و افزایش سود کشاورزی می شود. ارقام متنوعی از این درخت در اکثر استان های ایران از جمله استان های گرگان، آذربایجان شرقی و سمنان تولید می شوند. از تنه درخت سنجد در صنایع چوب و عطرسازی، از میوه آن در طب سنتی و از درخت آن به عنوان بادشکن استفاده می شود. قبل از اقدام به خرید و کاشت نهال سنجد آشنایی با اقلیم مناسب برای کاشت این نهال بسیار مهم است. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره این نهال بیشتر بدانیم.

معرفی نهال سنجد

نهال سنجد در فصل بهار شروع به گل های ریز و معطر می کند. میوه آن بیضی شکل و به رنگ قرمز مایل به قهوه ای است و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. برگ های درخت سنجد باریک، کشیده و کرکی هستند و پشت آنها نقره ای رنگ می باشد که باعث جذب و انعکاس نور می شود. این ویژگی باعث می شود درخت سنجد کمتر دچار آفت شود. شاخه های این درخت خاردار هستند. درخت سنجد کاملا در برابر شوری و خشکی خاک و وزش بادهای شدید مقاوم است. با توجه به میزان رشد و ارتفاع آن می توان در هر 4 متر یک نهال سنجد کاشت. میوه سنجد دارای 3 قسمت است:
• پوست
• قسمت گوشتی
• هسته چوبی
قسمت گوشتی یا آردی شکل سنجد دارای 7 نوع چربی اشباع شده و دو نوع قند است که می توان به عنوان ماده غذایی از آن استفاده کرد.
رشد درخت سنجد بسیار قابل توجه است و ظاهری شبیه به درخت بید دارد. ماه اردیبهشت زمان گل دهی و اوایل پاییز فصل برداشت میوه آن است.

خرید نهال سنجد

خرید نهال سنجد یکی از مقرون به صرفه ترین و اقتصادی ترین نهال ها است. تقریبا می توانید این نهال را در تمام مناطق کاشت به شرطی که خاک آن سنگین و رسی نباشد. کاشت این نهال باید در مکانی باشد که روزانه 6 الی 8 ساعت نور مستقیم خورشید به آن بتابد. نهال سنجد در مناطق خشک،‌ معتدل، نیمه سردسیر و نیمه گرمسیر رشد بهتری دارد.
در زمان خرید نهال سنجد به سالم بودن آن توجه کافی داشته باشید تا از رشد آن در آینده مطمئن شوید. برای پرورش و کاشت نهال می توانید از کارشناسانی که تخصص کافی در این زمینه دارند مشورت بگیرید.

قیمت نهال سنجد

در رابطه با قیمت نهال سنجد نمی توان به طور قطع یک قیمت مشخصی را اعلام کرد. قیمت نهال سنجد بر اساس هزینه تولید،‌ نوع نهال، میزان باردهی،‌ سن، کیفیت نهال،‌عرضه و تقاضای نهال و همچنین نوع نهالستان متغیر است. طبیعی است اگر نهالستانی را انتخاب کنید که خود اقدام به تولید و پرورش نهال ها می کند و دارای مجوز از سازمان جهاد کشاورزی است، شانس بیشتری برای کاهش هزینه خرید نهال خواهید داشت.
اگر به دنبال خرید نهال سنجد با قیمت مناسب و بهترین کیفیت هستید، می توانید با کمک مجموعه آرال نهال، در کمترین زمان نهالی متناسب با شرایط اقلیمی خود تهیه کنید.

کاشت نهال سنجد

نهال سنجد را می توانید به روش بذر یا نهال بکارید. کاشت سنجد به روش بذر، دردسرهای خاص خود را دارد و اگر از آن به خوبی مراقبت نشود، امکان دارد جوانه نزند. در این روش باید اجازه دهید میوه سنجد کاملا برسد. پس از جدا کردن هسته باید آن را با آب ولرم بشویید و در خاک اره پاپیت ماس بکارید و آبیاری کنید. نباید تا یک ماه گلدانی را که در آن هسته سنجد را کاشته اید در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. البته در این روش رطوبت خاک هم باید تحت کنترل باشد. علاوه بر این کاشت بذر سنجد به زمان بیشتری نیاز است.
توصیه می کنیم برای کاشت سنجد، نهال سنجد را انتخاب کنید. برای کاشت نهال سنجد ابتدا گودال هایی به فاصله 4 متر و عمق 60 الی 70 سانتیمتر حفر کنید. بهتر است عمق گودال به اندازه 2 یا 3 برابر طول و عرض ریشه نهال باشد. برای ته چاه از کود حیوانی پوسیده یا زئولیت استفاده کنید و سپس یک لایه خاک بریزید و ریشه نهال را در گودال قرار دهید. پس از پر کردن چاله به اندازه کافی بر روی خاک آب بریزید. با جستجو در گوگل می توانید فیلم های مربوط به کاشت نهال سنجد را مشاهده کنید.

بهترین زمان کاشت نهال سنجد

بهترین زمان کاشت نهال سنجد با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه تعریف می شود. در مناطق معتدل و گرمسیر بهتر است کشت پاییزه انجام شود تا نهال یک سال جلوتر بیفتد. برعکس در مناطق کوهستانی که دارای زمستان های سرد هستند برای اینکه نهال دچار یخ زدگی نشود، در اواخر زمستان یا اوایل پاییز اقدام به کاشت نهال سنجد کنید.
دقت کنید در هر زمانی که اقدام به کاشت نهال می کنید، نباید در روز یخبندان باشد. نهالکاری را در روز آفتابی انجام دهید و آبیاری نهال را بلافاصله پس از کاشت نهال انجام دهید. سربرداری نهال را هم زمانی انجام دهید که پس از آن، یخبندان در راه نباشد.

کلام آخر

سنجد از میوه های پرطرفدار در سراسر جهان است. همین موضوع باعث شده است تقاضا برای کاشت و پرورش نهال سنجد بیشتر شود. کاشت نهال سنجد باید در خاک شنی که زهکشی مناسبی داشته باشد،‌ انجام شود. در هر منطقه نمونه های خاصی قابل پرورش هستند. می توانید با کمک کارشناسان نهالستان آرال نهال مناسب ترین رقم برای منطقه کاشت خود را انتخاب کنید.
برای دریافت راهنمایی و مشاوره و انتخاب بهترین نهال سنجد با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.