نهال انار

نهال اناریکی از 10 رقم میوه پرطرفدار دنیاست که به دلیل داشتن خواص مغذی و طعم بی نظیرش طرفداران بسیار زیادی در سراسر جهان دارد. انار نه تنها در تازه خوری،‌ بلکه در تهیه انواع آبمیوه، دسرها، نوشیدنی ها و مواد غذایی استفاده می شود.
به طور قطع می توان گفت کاشت نهال انار سودی قابل توجه و فراوان برای باغداران و کشاورزان دارد و یک سرمایه گذاری بلند مدت و پر سود است. اما انتخاب انار از بین ارقام و اقسام مختلف آن کار چندان آسانی نیست. آرال نهال به منظور آسایش و راهنمایی شما عزیزان به معرفی بهترین نهال های انار برای کاشت در مناطق مختلف آب و هوایی می پردازد تا کمکی هر چند کوچک به شما باغداران عزیز کرده باشد. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

معرفی نهال انار

نهال انار که گاهی ارتفاع آن به 6 متر هم می رسد، دارای برگ های بیضی شکل و سبز روشن است. گل های زیبا به رنگ نارنجی مایل به قرمز در انتهای شاخه ها رشد می کنند. ریشه درخت انار عمودی و تا عمق 3 متر رشد می کند و تا 2.5 متر نیز در حالت افقی گسترش می یابد. میوه انار یکی از میوه های درختی است که دانه هایی به رنگ قرمز و گاهی سفید دارد. درخت انار از ارقام برگریز است و در فصل زمستان تمام برگ های آن به طور کامل می ریزند. بهترین رشد نهال انار در مناطق معتدل و نیمه گرمسیری است. منشا درخت انار ایران است و شهرهای ساوه،‌ شهرضا، کوهدشت، فردوس و نی ریز منشا تولید انار ایران هستند.

خرید نهال انار

برای خرید نهال انار ابتدا باید به شناسایی منطقه خود از جمله وضعیت آب و هوایی، میزان ذخایر آبی منطقه، وضعیت خاک و ارتفاع از سطح دریا بپردازید. سپس از بین نهال هایی که بیشترین شباهت و سازگاری را با شرایط منطقه و محل کشت شما دارند، را انتخاب کنید. پس از انتخاب رقم مناسب، اکنون می توانید از مراکز معتبر اقدام به خرید نهال انار کنید و با خیالی آسوده به کاشت و پرورش آن بپردازید. چنانچه در شناسایی منطقه و یا انتخاب نهال انار مناسب تردید داشتید، می توانید از کارشناسان ما در تماس باشید تا به شما در انتخاب بهترین نهال انار راهنمایی و مشاوره دهند.

قیمت نهال انار

قیمت نهال انار با توجه به کشت بافت یا قلمه بودن آن تعیین می شود. سن نهال، مرکز تولید نهال و اصالت نهال نیز از عوامل دیگری هستند که بر قیمت نهایی نهال تاثیر می گذارند. در هنگام خرید نهال انار حتما از فروشنده درخواست ضمانت اصالت نمایید تا در آینده از خرید خود پشیمان نشوید. تنها نهالستان های مجوز دار دارای نهال اصالت دار انار هستند و با قیمت مناسب به عرضه نهال می پردازند.

کاشت نهال انار

روش های گوناگونی برای کاشت نهال انار وجود دارد. بهترین روش کاشت درخت انار، استفاده از نهال انار یا روش قلمه است. کاشت دانه انار علاوه بر این که زمان بر است، دارای ریسک بسیار زیادی هم هست. حداقل زمان در روش کاشت دانه انار 2.5 الی 5 سال است. همچنین نباید انتظار تنوع ویژه و خاصی از درخت انار با این روش کاشت داشته باشید. این دلایل کافی است تا برای پرورش و کاشت درخت انار سراغ کاشت نهال انار برویم نه کاشت دانه انار.
برای کاشت نهال انار ابتدا آن را از ظرف خود خارج کنید و از انتهای ریشه نهال به اندازه دو بند انگشت آن را بشویید و سپس آن را در گودال قرار دهید. در ته گودال می توانید مقداری کود حیوانی پوسیده به همراه ماسه و خاک رس بریزید. برای جلوگیری از خروج هوا از بین ذرات خاک بلافاصله پس از کاشت به طور کامل آبیاری کنید.

بهترین زمان کاشت نهال انار

بهترین زمان برای کاشت نهال انار فصل بهار و یا اواخر اسفند است. زیرا در این فصل دمای هوا افزایش می یابد و این افزایش دما در جوانه زنی و رشد ریشه های نهال تازه کاشته شده بسیار کمک کننده هستند.
فراموش نکنید که درخت و نهال انار نسبت به دمای کمتر از چهارده درجه بسیار حساس است. خشک شدن سطح بالایی خاک آن و سرمای شدید منجر به خشک شده ریشه های آن می شود. بهتر است در محیطی اقدام به کاشت نهال کیند که در طول روز به طور میانگین 8 ساعت نور آفتاب به آن بتابد. دمای مناسب برای رشد درخت انار 18 الی 32 درجه سانتیگراد است.

بهترین نهال های انار

از بهترین نهال های دانه انار می توان به نهال های زیر اشاره کرد:

نهال انار دانه سیاه

نهال انار دانه سیاه، نهالی با باردهی بسیار عالی و بی نظیر است که سودآوری قابل توجهی برای باغداران دارد. سازگاری بسیار بالا با شرایط اقلیمی نامساعد، طول عمر بسیار بالا، مقاومت بسیار بالا در برابر کم آبی و خشکی، بازار پسند بودن و تجاری بودن، باردهی سریع و داشتن میوه های درشت از ویژگی های برجسته انار دانه سیاه است.

نهال انار ساوه

طعم میوه های انار ساوه شیرین و دارای عطری دلنشین است،‌ و دانه های آن قرمز رنگ و آبدار است. به دلیل مقاومت در برابر خشکی و تحمل دمای بالا، در مناطقی که شرایط آب و هوایی گرمتری دارند به خوبی رشد می کند. 

نهال انار کینگ

نهال انار کینگ در شرایط آب و هوایی گوناگون می تواند به خوبی رشد کند و میوه هایی درشت و آبدار با عطری منحصر به فرد تولید کند. البته توجه داشته باشید که مناطق بسیار سرد با زمستان های بسیار طولانی برای کاشت این نوع نهال مناسب نیستند.

نهال انار چیکو

نهال انار چیکو بعد از بلوغ می تواند تا ارتفاع 5 متر رشد کند و به خاطر داشتن گل های بسیار زیبا و تماشایی خود توجه کشاورزان زیادی را توانسته است به خود جلب کند. البنه با هرس به موقع می توان ارتفاع آن را کنترل کرد. ویژگی بارز انار چیکو سازگاری آن با انواع شرایط آب و هوایی است.

نهال انار واندرفول

بزرگترین مزیت انار واندرفول قدرت رشد پذیری بسیار بالای آن است. در مدت زمانی بسیار کوتاه به مرحله بلوغ می رسد و میوه های درشت و قرمز رنگ می دهد. با شرایط آب و هوایی گرم و همچنین مناطق گرمسیری سازگاری بیشتری دارد و در برابر کم آبی مقاوم است.

نهال انار بدون دانه

این نهال انار بدون دانه است و مرحله برداشت میوه های آن بسیار راحت است. همین امر باعث شده است کشاورزان و باغداران زیادی از کاشت این نهال استقبال کنند.

نهال انار کراب

این گونه از انار به دلیل داشتن میوه های یکدست و بزرگ با پوستی قرمز رنگ و صاف، دانه های قرمز روشن و آبدار از بهترین نهال های انار برای کاشت محسوب می شود. ارتفاع این درخت پس از بلوغ به 5 تا 6 متر می رسد و باردهی آن پس از چند سال از کاشت نهال شروع می شود.

کلام آخر
نهال انار به خاطر تولید محصول غنی و محبوب طرفداران زیادی در میان باغداران دارد. گونه های بسیاری از انواع نهال وجود دارد که باغداران بسته به شرایط اقلیمی نوع سازگار با محیط خود را انتخاب می کنند. برای کسب بازدهی بیشتر محصول باغداران باید با تمام مراحل کاشت تا برداشت محصول آشنایی داشته باشند. چنانچه در هر یک از مراحل انتخاب،‌ خرید و کاشت نهال انار با سؤال یا مشکلی مواجه شدید می توانید با جستجو در گوگل و مراجعه به سایت آرال نهال با کارشناسان ما در ارتباط باشید.