نهال زغال اخته

نهال زغال اخته، یک درختچه بزرگ با برگ های ریز و چند ساقه است. درخت زغال اخته گونه ای سر به راه است که در هر خاکی با زهکشی خوب می تواند به خوبی رشد کند. برای پرورش و خرید نهال زغال اخته توجه به نوع و عوامل تاثیر گذار در رشد آن از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مطلب ابتدا با نهال زغال اخته و فواید کاشت آن و سپس با عوامل تاثیر گذار در کاشت و پرورش آن آشنا خواهیم شد.

معرفی نهال زغال اخته

این نهال سبک بوده و رشد کندی دارد. قد آن در صورت وجود شرایط مناسب، به 6 تا 8 متر و عرض آن به 4.5 تا 5 متر می رسد. دارای تاجی منظم و بوته ای بوده و در حالت افقی تا 5 متر گسترده می شود. تنه آن صاف بوده و به رنگ خاکستری مایل به قهوه ای است. در اواخر زمستان و اوایل بهار گل های این درخت شکوفه می دهند. شکوفه ها دارای چهار گلبرگ طلایی رنگ هستند و جلوه خاصی دارند. انتهای شاخه ها آویزان است و میوه های بیضی شکل به طول 1.5 تا 2 سانتیمتر و قطر 1.5 سانتیمتر تولید می کند. وزن میوه ها 1.6 تا 2.6 گرم است با پوستی صاف و براق. بافت آن به دانه چسبیده و به سختی از هسته جدا می شود.

نهال زغال اخته

فواید کاشت نهال زغال اخته

زغال اخته فواید و مصارف گوناگونی دارد و از چوب تا میوه آن می توان بهره برد. از مهم ترین فواید کاشت نهال زغال اخته می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نهالی بسیار پربار و تجاری است.
  • دارای محصولی پربار و پرفروش با سودآوری بسیار بالاست.
  • چوب درخت زغال اخته از مقاومت بالایی برخوردار است و در ساخت وسایل تزئینی می توان از آن استفاده کرد.
  • البته نسبت به چوب درخت بادام و بلوط از مقاومت کمتری برخوردار است.
  • ریشه های این درخت به گونه ای است که از فرسایش خاک جلوگیری می کند و باعث تثبیت خاک می شود.

خرید نهال زغال اخته

با خرید نهال زغال اخته صاحب یک درختچه بزرگ یا یک درخت کوچک می شوید و می توانید از میوه های خوشمزه و قرمز رنگ آن بهره مند شوید. زمان گلدهی بر اساس نژادهای مختلف این نهال متفاوت است و از اواخر زمستان تا اوایل بهار متغیر است. توجه داشته باشید که این نهال برگریز است و به خواب زمستانی نیاز دارد. این نهال نیازمند مراقبت ویژه ای است پس بهتر است در هنگام خرید به ارتفاع از سطح دریای منطقه کاشت بسیار توجه کنید، زیرا این عامل به طور مستقیم شرایط آب و هوایی و اقلیمی و همچنین میزان رطوبت خاک و هوا را تحت تاثیر قرار می دهد. بد نیست بدانید نهال زغال اخته در ارتفاع حدود 1500 متر از سطح دریا بهترین رشد را دارد.

قیمت نهال زغال اخته

شاید برای شما هم پیش آمده که با جستجو در گوگل با قیمت های متفاوتی برای نهال زغال اخته مواجه شده اید و از خود پرسیده اید که قیمت نهال زغال اخته بر چه اساسی تعیین می شود؟ در پاسخ باید بگوییم که قیمت این نهال بر اساس عوامل زیر متغیر است:

  • نوع نهالستان، یکی از عوامل مهمی است که در قیمت نهال زغال اخته بسیار تاثیر گذار است. در واقع می توان گفت نهالستان ها به دو دسته تولید کننده و مصرف کننده تقسیم بندی می شوند. در نهالستان های تولید کننده مانند نهالستان آرال نهال به دلیل اینکه خود نهالستان تولید کننده و پرورش دهنده نهال است، نهال ها را با قیمت مناسب تر و مقرون به صرفه تر برای باغداران و مشتریان خود عرضه میکند. اما در نهالستان های مصرف کننده نهال ها با چند برابر قیمت به باغداران عرضه می شوند. زیرا این مراکز نقش واسطه گر را دارند و برای سود بیشتر قیمت بیشتری را عنوان می کنند.
  • برخی ارقام نهال به دلیل هزینه تولید بیشتر یا کمیاب بودن نوع رقم نهال با قیمت بالاتری عرضه می شوند.
  • نوع کشت نهال نیز بر قیمت آن تاثیر مستقیمی دارد. نهال هایی که در شرایط مناسب پرورش یافته اند و باکیفیت هستند، به دلیل داشتن هزینه آبیاری، خاک و نگهداری بالا از قیمت بالاتری هم برخوردار هستند.
  • از عوامل دیگر می توان به سن نهال،‌ قدرت ریشه نهال ها، عرضه و تقاضا در بازار و شرایط اقلیمی اشاره کرد. به عنوان مثال قیمت نهال زغال اخته در مناطق با شرایط آب و هوایی بیابانی و خشک بیشتر است.

نهال زغال اخته

عوامل مؤثر در کاشت نهال زغال اخته

نحوه پرورش و کاشت نهال زغال اخته تاثیر بسزایی در باردهی آن دارد. از جمله عواملی که در کاشت نهال زغال اخته بسیار مهم هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

انتخاب نهال

برای کاشت نهال های سالم و با قدرت رشد بالا را انتخاب کنید. سعی کنید نهال ها را از یک منبع معتبر و قابل اعتماد تهیه کنید.

نوع خاک

خاک پربار و غنی برای کاشت درختچه زغال اخته مناسب است. بهتر است PH خاک بین 6 تا 6.5 باشد. در صورتی که PH خاک مناسب نباشد و یا خاک دارای مواد مغذی نباشد،‌ توصیه می کنیم با استفاده از کودهای طبیعی یا کود شیمیایی خاک باغ را غنی کنید.

فاصله بین نهال ها

مناسب ترین فاصله بین نهال های زغال اخته تقریبا 4 متر است. بر این اساس در هر هکتار حدود 650 نهال زغال اخته را می توانید بکارید.

آبیاری متوسط

باید به طور منظم و به میزان کافی نهال های زغال اخته را آبیاری کرد. برای اینکه ریشه ها به خوبی تثبیت شوند،‌ فقط در پنج سال رشد به میزان بیشتری آبیاری کنید. در زمان آبیاری اطمینان حاصل کنید که رطوبت تا عمق 15 سانتیمتری خاک نفوذ کرده باشد. توصیه می شود هفته ای یک بار آبیاری را انجام دهید، چرا که نیاز این درختچه به آب در حد متوسط است.

نور

این نهال علاقه شدیدی به نور آفتاب دارد. در صورتی که میزان تابش آفتاب به آن در طول روز کمتر از 4 ساعت باشد، میزان باردهی آن کاهش می یابد.

محافظت از نهال

آفات و بیماری ها را به خوبی بشناسید و با استفاده از مواد شیمیایی اقدام به پیشگیری و کنترل آنها کنید و از آسیب دیدن نهال ها جلوگیری کنید.

کود دهی

زمانی می توان از خواص زغال اخته بهره برد که کود دهی در زمان مناسب انجام شود و در اطراف ریشه با خاک مخلوط شده باشد. کود های دانه ای بهترین انتخاب هستند به شرطی که با تنه نهال یا درخت تماسی نداشته باشند.

هرس کردن

برای هرس کردن نهال زغال اخته، اوایل فصل بهار بهترین زمان است. یعنی زمانی که هنوز درخت به مرحله گل و برگ دهی نرسیده است. هرس کردن از جمله عامل های مهم در رسیدن به باردهی خوب درخت زغال اخته است.

کنترل علف های هرز

علف های هرز رشد نهال را مختل می کنند. زیرا ریشه های علف های هرز بسیار قوی هستند و به راحتی می توانند از مواد غذایی و رطوبت اطراف نهال استفاده کنند. بنابراین از روش های مختلف برای کنترل آنها استفاده کنید؛ مانند استفاده از علف کش های مکانیکی یا شیمیایی.

کلام آخر
توصیه می کنیم کاشت نهال زغال اخته را به شکل جمعی انجام دهید تا محصول دهی و باروری بیشتری داشته باشند. گرچه نهال زغال اخته خودبارور است و بی نیاز از گرده افشانی، اما وجود گرده افشانی باعث بیشتر شدن محصول آن می شود.
احداث باغ زغال اخته نیازمند مدیریت صحیح و داشتن اطلاعات کافی در این زمینه است. کارشناسان آٰرال نهال آماده ارائه مشاوره و راهنمایی شما عزیزان هستند، کافی است به سایت آرال نهال مراجعه کنید و یا با شماره تماس های موجود در سایت با ما در ارتباط باشید.